top of page
IMG_3582.jpg

Laserbehandling för djur

Medicinsk laser för djur

Medicinsk laser på djur används idag framgångsrikt både i behandlande och förebyggande syfte av veterinärer och olika djurterapeuter. Mekanismen bakom djurbehandling är precis detsamma som på människa.

 

Som behandlingsmetod är laserbehandling mycket behaglig och smärtfri. Djur upplever oftast behandlingen som lugnande och iom. de snabba resultaten kopplar djuren behandlingssituationen med välmående och låter sig gärna behandlas. Medicinsk laser lindrar smärta, påskyndar läkning samt främjar läkning av inflammation hos djur. Djur kan få hjälp till både akuta och kroniska besvär. Hos djur kan medicinsk laser användas med fördel vid t.ex. smärta, artros, eftervård vid ingrepp eller hudutslag. Behandling med laser varken skadar eller påfrestar djur och passar såväl husdjur som större djur (ex. hästar).

Laserbehandling för djur

"Jag har haft stor hjälp av laser vid behandling och rehabilitering av hästar.

Har under åren speciellt behandlat många sen- eller ligamentskador med stor framgång.

De flesta hästar har återgått till normal användning, trots relativt stora skador"

Equi Nurture, Elisabet Nysten

Laserbehandling för häst
Laserhoito hevosille
MID-LASER eläimille

"Baccus, en hund av rasen beauceron, skadade böjsenan i sitt framben, vilket gjorde att tassens "handled" böjde sig för mycket och ytterligare satte press på den redan skadade senan. Hunden fick gå med stödskena på tassen, och behandlades regelbundet med laser. Den fick också prp-behandling av veterinär. Senan läkte och blev starkare igen.

 

Hästar kan också få senskador, och också här är laser en viktig del av behandlingen. I början behandlas senan 2-3ggr/vecka, sedan en gång/ vecka, och i samarbete med veterinär planeras behandlingen till skadan är läkt. Till de mest minnesvärda hästarna med senskada jag behandlat hör nog hästherren som redan var över 20 år gammal när han fick sin skada. Han fick laserbehandlingar, och blev så bra att han, trots sin höga ålder, lyckades göra såna glädjeskutt på åkern att matte flög av sadeln!

Laserbehandling för djur

Hundar kan få muskelspänningar ibland. Ganska ofta är det ländryggen som blir spänd, men också nacken. T.ex. en fransk bulldog gjorde en kullerbytta så hon fick en försträckning i nacken som tydligt orsakade smärta. Några laserbehandlingar och allt var bra igen.

 

Ett annat lite besvärligt problem som vi ofta ser hos hundar efter vintrar med halt väglag, eller hos agilityhundar, är spända och ömma iliopsoasmuskler. Iliopsoas ligger djupt inne i ljumsken och och kan ta skada om hunden halkar med sitt bakben snabbt och rejält utåt (tänk Bambi på hal is...). Muskeln är knepig att komma åt med andra behandlingsmetoder, men med laser är det inga problem. Med några behandlingar och försiktig motion blir hunden bra igen."

Janina´s Animal Massage, Janina Råstedt

bottom of page