top of page
Laserbehandling

Medicinsk laserbehandling

Vi utför medicinska laserbehandlingar med över 30 års erfarenhet

Laserbehandling

Laserbehandling för människor

Laserbehandling for djur

Laserbehandling för djur

Laserbehandling för idrottsskada

Medicinsk laserbehandling är en kliniskt beprövad metod och har en bevisad effekt på flera olika skador och besvär i kroppen. Det är fråga om en medicinsk behandlingsmetod som har genomgått tusentals vetenskapliga studier. Den kan användas för olika slags kroniska och akuta besvär, såsom smärttillstånd, inflammationer och sår.

 

Laserljuset stärker immunförsvaret och stimulerar cellfunktionen. Behandlingen är

smärtfri och effektiv och har inga kontraindikationer. Metoden är helt ofarlig och

ger inga biverkningar. Med hjälp av laser kan man sätta igång läkningsprocessen,

bekämpa inflammationer och öka blodcirkulationen.

 

Infraröda våglängder, såsom 904 nm (superpulsat) och 808 nm, har bäst

inträngningsförmåga och används därför på djupt liggande problem, exempelvis

leder och muskulatur. Lasrar med synliga våglängder, så som 660 nm, 520 nm och

450 nm har lägre inträngningsförmåga och används därför på ytliga problem, såsom på

hud eller sår.

FÖRDELAR MED MEDICINSK LASERBEHANDLING

Healing Icon

Främjar läkningen
av inflammationer

Healing Icon

Lindrar
smärta

Healing Icon

Ökar
blodcirkulationen

Healing Icon

Påskyndar
sårläkningen

Vad sker under behandlingen och
hur går den till?

Beroende på vilket laserinstrument som används kan behandlingen utföras på olika sätt. Instrumentet kan vara försett med en eller flera laserdioder, och med olika våglängder (färger) och ha mer eller mindre starkt ljus. Vanligtvis placeras laserdioderna på huden över området  där skadan finns och området belyses sedan under en viss tid.

Vid akuta problem, såsom idrottsskador, kan en enda behandling vara tillräckligt. Vid långvariga problem krävs i allmänhet flera, till exempel 3–5 behandlingar.

Behandlingen kan även ske med avstånd mellan laserapparaten och huden, detta  är vanligt vid behandling över öppna sår, eller med ett visst tryck på vävnaden, som är vanligt vid behandling över muskulatur. Behandlingen ger upphov till mycket komplicerade processer i cellerna. Den påverkar det lokala immunförsvaret, blod- och lymfcirkulationen, cellernas ämnesomsättning samt utsöndringen av olika ämnen, såsom endorfiner och prostaglandiner. Laser har en förebyggande och normaliserande effekt och den sätter igång läkningsprocesserna. Laserstrålning påskyndar bildandet av epitelvävnad och kollagen, ökar blodcirkulationen (nya kapillärer kan bildas) samt minskar svullnad.

Laserhoito
cblaser

Elin Gripenwaldt

Elin Gripenwaldt, VD för cb laser Oy Ab, är socionom YH och närvårdare. Hon är Chrisses dotter och därmed uppvuxen med medicinsk laser. Intresset för att själv börja arbeta med medicinsk laser, växte längs med åren och 2016 slutförde hon studierna för certifierad laserterapeut både i Finland och i Sverige. Sedan dess har Elin behandlat med medicinsk laser på LaserHuset i Ingå.
bottom of page