top of page
4R6A9618.jpg

Lääketieteellinen laserhoito

Teemme lääke­tieteellisiä laserhoitoja yli 30 vuoden kokemuksella

Laserhoito urheiluvamma

Lääketieteellinen laserhoito on kliinisesti tutkittu menetelmä joka todistetusti vaikuttaa myönteisesti moneen eri vammaan ja vaivaan kehossa. Kyseessä on lääke­tieteellinen hoitomuoto, josta on tehty tuhansia tieteellisiä tutkimuksia. Sillä voidaan hoitaa erilaisia kroonisia ja akuutteja vaivoja, kuten kiputiloja, tulehduksia ja haavoja.

 

Laservalo vahvistaa vastustus­kykyä ja elvyttää solujen toimintaa. Se on kivuton ja

tehokas hoitomuoto, jolla ei ole kontrain­dikaatioita. Se on myös vaaraton menetelmä,

jolla ei ole sivuvaikutuksia. Laserin avulla voidaan käynnistää paranemis­prosessi,

taistella tulehdusta vastaan sekä lisätä verenkiertoa.

 

Infrapunan aallonpituuksilla, kuten 904 nm (superpulssattu) sekä 808 nm, ovat

tehokkaimmat tunkeutumissyvyydet ja täten niitä käytetään syvällisiin ongelmiin,

kuten niveliin ja lihaksiin. Näkyvillä aallonpituuksilla olevilla lasereilla, kuten 660 nm,

520 nm ja 450 nm on alhaisempi tunkeutumissyvyys ja niitä käytetään pinnallisille vaivoille, kuten iholle tai haavoihin.

LÄÄKE­TIETEETELLISEN LASERHOIDON ETUJA

Healing Icon

Edistää tulehdusten paranemista

Healing Icon

Lievittää 
kipua

Healing Icon

Parantaa
veren­kiertoa

Healing Icon

Nopeuttaa haavojen paranemista

Mitä hoidon aikana tapahtuu?

Hoitotapa vaihtelee laserlaitteesta riippuen. Laitteissa voi olla yksi tai useampi laserdiodi, sekä useita eri aallonpituuksia (värejä) ja valonvoimakkuuksia. Laserdiodit asetetaan hoidettavan alueen iholle ja aluetta valaistaan tietyn ajan. Tietyissä tapauksissa, kuten avohaavojen hoidossa, hoito tehdään ilman ihokontaktia. Esim. lihasten tai muiden syvällisten ongelmien hoidossa, laserlaitetta pidetään tietyllä paineella ihokudosta vasten.

Akuuteissa ongelmissa, kuten urheilu­vammoissa, voi yksikin hoitokerta olla riittävä. Jos ongelma on ollut pidempään, tarvitaan yleensä useampi hoito, esimerkiksi 3–5 hoitokertaa.

Hoito aikaansaa soluissa hyvin monimutkaisia prosesseja. Se vaikuttaa paikalliseen immuuni­puolustukseen, veri- ja lymfakiertoon, solujen aineen­vaihduntaan sekä eri aineiden, kuten endorfiinien ja prostaglandiinien eritykseen. Laserilla on ehkäisevä ja normalisoiva vaikutus, ja se käynnistää paranemis­prosesseja. Lasersäteily nopeuttaa epiteli­kudoksen ja kollageenin muodostumista, lisää verenkiertoa (uusia hiusveri­suonia voi muodostua) sekä vähentää turvotusta.

Laserhoito
cblaser

Elin Gripenwaldt

Elin Gripenwaldt, cb laser Oy Ab TJ, on koulutukseltaan sosionomi AMK ja lähihoitaja. Hän on kasvanut lääketieteellisen laserin parissa koska on Chrissen tytär. Kiinnostus aloittaa työskentely laserin parissa kasvoi vuosien varrella ja 2016 hän valmistui sekä Ruotsissa että Suomessa sertifioiduksi laserterapeutiksi. Siitä lähtien Elin on hoitanut lääketieteellisellä laserilla LaserHusetissa Inkoossa.
cb laser

Marie Bergman-Auvinen

Marie Bergman-Auvinen on koulutukseltaan erikoissairaanhoitaja, kätilö, vyöhyketerapeutti sekä tunnevyöhyketerapeutti. Hänen yrityksensä Sentimiento Caren toimiala on kotisairaanhoito, kodinhoito sekä vyöhyketerapia. Lääketieteellisen laserhoidon parissa työskentelyn hän on aloittanut 2023. Peruskoulutuksen hän on saanut Chrissen kurssilla. Hän tekee laserhoitokotikäyntejä cb laser-tiimissä sekä ajoittain sijaistaa vastaanotolla.

bottom of page