top of page
IMG_3582.jpg

Lääketieteellinen laserterapia eläimille

Lääketieteellinen laserterapia eläimille

Nykypäivänä lääketieteellistä laserhoitoa käytetään edistyksellisesti eläimille sekä hoitavassa että ennaltaehkäisevässä tarkoituksessa eläinlääkärin tai muun eläinterapeutin antamana. Mekanismit ovat täsmälleen samat eläinten hoidossa kuin ihmisten hoidossa.

 

Hoitomenetelmänä lääketieteellinen laserhoito on lempeä ja kivuton. Eläin kokee useimmiten hoidon rauhoittavana ja nopeat tuntemukset ja tulokset saavat eläimen yhdistämään hoidon hyvään oloon, jonka ansiosta eläin antaa mielellään hoitaa itseään. Lääketieteellinen laser lievittää eläimen tuntemaa kipua, nopeuttaa paranemista sekä edistää tulehdusprosessia. Eläimet saavat hoidosta apua sekä akuutteihin että kroonisiin vaivoihin. Hoitoa voidaan hyödyntää esim. kivunlievitykseen, nivelrikkoon, leikkauksien jälkihoitoon tai ihottumien hoitoon. Laserhoito ei vahingoita tai kuormita eläintä, ja sopii hoitomuotona lemmikkieläinten lisäksi myös isoimmille eläimille, kuten esim. hevosille.

Laserbehandling för djur

” Minulla on ollut suuri apu laserista hevosten hoitamisessa ja kuntouttamisessa. Vuosien varrella olen hoitanut varsinkin monta jänne- ja nivelsidevammaa hyvällä menestyksellä. Useammat hevoset ovat palanneet normaaliin käyttöön, suhteellisen suurista vammoista huolimatta.”

- Equi Nurture, Elisabet Nysten

Laserbehandling för häst
Laserhoito hevosille
MID-LASER eläimille

”Beauceron rotuinen koira nimeltä Baccus, sai vamman etutassunsa flexorijänteeseen, joka aiheutti tassun ”ranteen” liikataipumista, mikä puolestaan lisäsi painetta jo vahingoittuneeseen jänteeseen. Baccus joutui käyttämään tassuun tukikiskoa, sekä kävi säännöllisesti laserhoidossa. Koira sai myöskin eläinlääkäriltä prp-hoitoa. Jänne parani ja kehittyi taas voimakkaaksi.

Hevosetkin voivat kärsiä jännevaurioista ja myös näissä laserhoito on tärkeä osa hoitoa. Alussa jännettä hoidetaan 2-3 kertaa viikossa, tämän jälkeen kerran viikossa. Hoito suunnitellaan yhteistyössä eläinlääkärin kanssa ja sitä jatketaan kunnes vamma on parantunut. Yksi mieleenpainuvimmista hoitamistani jännevaurioisista hevosista on yli 20-vuotias ”hevosherra”, joka sai laserhoitoa ja tuli niin terveeksi, että onnistui iästään huolimatta tekemään pellolla sellaisia ilonhyppyjä, että emäntä lensi satulasta!

Laserbehandling för djur

Koirilla esiintyy joskus lihasjännitystä. Aika usein kireys sijaitsee lannerangan alueella mutta sitä esiintyy myös niskassa. Esim. yksi ranskalainen bulldoggi teki kuperkeikan venäyttäen niskansa kivuliaasti. Muutaman laserhoidon jälkeen hän oli taas kunnossa.

 

Toinen hankala ongelma, jota usein esiintyy agilitykoirilla, sekä koirilla liukkaan talven jälkeen ovat kireät ja hellät iliopsoaslihakset. Iliopsoaslihakset sijaitsevat syvällä nivusissa ja voivat vahingoittua, mikäli koiran takajalka liukastuu reilusti ulospäin (ajattele Bambi heikolla jäällä…). Lihakseen on vaikea päästä käsiksi toisilla hoitomenetelmillä, mutta laserilla ei ole minkäänlaisia ongelmia. Muutamalla hoitokäsittelyllä ja varovaisen liikunnan jälkeen koira on jälleen kunnossa.

- Janina´s Animal Massage, Janina Råstedt

bottom of page